Härligheten med magnesium: En omfattande guide till magnesiumrika livsmedel

Rekommenderat intag av magnesium

Enligt National Institute of Health (NIH) är det nuvarande rekommenderade dagliga intaget av magnesium följande:

– Ålder: 14-18 år
– Man: 410 mg
– Kvinna: 360 mg (graviditet – 400 mg & amning – 360 mg)
– Ålder: 19-30 år
– Man: 400 mg
– Kvinna: 310 mg (graviditet – 350 mg & amning – 310 mg)
– Ålder: 31-50 år
– Man: 420 mg
– Kvinna: 320 mg (graviditet – 360 mg & amning – 320 mg)
– Ålder: 51+ år
– Man: 420 mg
– Kvinna: 320 mg

20 magnesiumrika livsmedel

– Bladspenat: 79 mg per 100 g
– Pumpakärnor: 550 mg per 100 g
– Avokado: 29 mg per 100 g
– Mörk choklad: 228 mg per 100 g
– Grönkål: 32,7 mg per 100 g
– Cashewnötter: 292 mg per 100 g
– Pintobönor: 176 mg per 100 g
– Mandlar: 270 mg per 100 g
– Tofu: 350 mg per 100 g
– Fullkornsris: 39 mg per 100 g
– Jordnötter: 168 mg per 100 g
– Quinoa: 197 mg per 100 g
– Lax: 29 mg per 100 g
– Grekisk yoghurt: 11 mg per 100 g
– Solrosfrön: 325 mg per 100 g